دلواپس

هدف اطلاع رسانی صحیح، به موقع ، واقعی برای دوستان می باشد .

دلواپس

هدف اطلاع رسانی صحیح، به موقع ، واقعی برای دوستان می باشد .

آخرین نظرات
  • ۶ مرداد ۹۴، ۰۱:۱۰ - محمد مهدی تهرانی
    خدا قوت

۷ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

روایت روزنامه اصلاح‌طلب از پایان خوش‌خیالی پس از توافق

علی یوسفی | شنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۰۶ ق.ظ

روایت روزنامه اصلاح‌طلب از پایان خوش‌خیالی پس از توافق
یک روزنامه اصلاح‌طلب،  گران شدن قیمت ارز پس از توافق هسته‌ای را پایان خوش‌خیالی طیف متبوع خود عنوان کرد.
روزنامه آرمان با تأکید به  تعبیر «پایان خوش‌خیالی» نوشت: افزایش عمدی قیمت دلار توسط دولت و بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه، موضوعی است که همواره مطرح بوده و بارها بانک مرکزی نسبت به اینکه به صورت عمدی قیمت‌ها را افزایش می‌دهد یا دستکاری می‌کند، متهم شده است؛ گرچه این بحث همیشه از سوی مقامات بانک مرکزی و مسئولان دولتی تکذیب شده است.
 اکنون قیمت‌ها به راحتی و به صورت تدریجی در حال افزایش است و به نظر نمی‌رسد بانک مرکزی قصدی برای کنترل نوسانات و افزایش قیمت‌ها داشته باشد تا اینکه نرخ دلار در بازار در حول و حوش 3500 تومان تثبیت شود.
آرمان می‌افزاید: پس از توافقات هسته‌ای ایران انتظار از بازار ارز کاهش قیمت‌ها بود، اما افزایش نرخ‌های ارز به تمامی این خوش‌خیالی‌ها پایان داد. برخی از اقتصاددانان به کسری بودجه دولت اشاره می‌کنند و می‌گویند که به دلیل اینکه بازار ارز در انحصار بانک مرکزی است، این بانک به راحتی می‌تواند نرخ ارز را آن طور که می‌خواهد، تغییر دهد.
اما در نقطه مقابل، این روزها موضوع ساماندهی صرافی‌ها از طریق افزایش سرمایه آنها مطرح است و مقاومت‌هایی از طرف برخی از صرافی‌ها صورت گرفته است. برخی از این صرافی‌ها تلویحا مطرح کرده‌اند که برای مقابله با بانک مرکزی نرخ دلار را افزایش می‌دهند، این در حالی است که به اعتقادکارشناسان و تحلیلگران اقتصادی افزایش قیمت ارز توسط صرافی‌ها امکان‌پذیر نیست و بازار ارز و کنترل نرخ‌ها در اختیار و انحصار بانک مرکزی است. البته صرافی‌ها از افزایش قیمت‌ها ناخشنود نیستند و اینکه روند صعودی نرخ‌ها به آنها نسبت داده شود، چندان برای آنها نارضایتی به همراه ندارد و وانمود می‌کنند که از این طریق می‌توانند با بانک مرکزی و خواسته‌های آنها مقابله کنند. در اصل گذر نرخ دلار از قیمت‌های تثبیتی در دو سال اخیر کمی تامل‌برانگیز است؛ گرچه دلایلی از جمله افزایش تقاضا به دلیل سفر حج و غیره هم مطرح است اما اینگونه موارد نمی‌تواند منجر به جهش یکباره نرخ‌ها در بازار ارز شود. حتی اعتصاب عده‌ای از صرافان و عدم فروش ارز هم نمی‌تواند نرخ‌ها را اینگونه افزایش دهد.
این روزنامه می‌نویسد: کارشناسان اقتصادی بر این عقیده هستند که یکی از عاملان افزایش قیمت ارز خود دولت با محوریت بانک مرکزی است که بازار ارز را به صورت انحصاری در اختیار دارد

  • علی یوسفی

اوباما باخت2 به3 را جشن گرفت!

علی یوسفی | شنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۰۳ ق.ظ
در حالی دولت معتقد است حریف را در مذاکرات هسته‌ای با نتیجه 3 بر 2 شکست داده است، دیپلمات‌های آمریکایی رسیدن به توافق وین را در وزارت امورخارجه این کشور و با حضور باراک اوباما جشن گرفتند!
سرویس سیاسی-

وبگاه آمریکایی «واشنگتن اگزمینر» نوشت: اوباما رئیس‌جمهور آمریکا پنجشنبه گذشته با توقف کوتاه در وزارت خارجه در جشنی ویژه که از سوی «جان کری» وزیر خارجه این کشور به مناسبت موفقیت برجام برپا شده بود، شرکت کرد.
جان کری این جشن را با حضور کلیه همکاران حاضر در مذاکرات فشرده با ایران و دیگر قدرت‌های جهانی برپا داشت.
بر اساس این گزارش، توقف برای حضور در وزارت خارجه در برنامه‌های اوباما لحاظ نشده بود و به همین دلیل خبرنگاران مجوز ورود به وزارت خارجه را همراه با رئیس‌جمهور آمریکا نداشتند و به همین خاطر بیست دقیقه در خودروی ون منتظر رئیس‌جمهور ماندند تا او مجددا در معیت کاروان موتوری به آن‌ها پیوسته و عازم کاخ سفید شود.
این وبگاه آمریکایی نوشت: اوباما توقف برنامه‌ریزی نشده خود را در حالی انجام داد که بعد از حضور در جلسه کمیته سناتورهای دموکرات  که پشت درهای بسته انجام شد عازم کاخ سفید بود.
آمریکایی‌ها در حالی توافق وین را جشن گرفته‌اند که حسن روحانی اعلام کرده بود نتیجه مذاکرات 3 بر 2 به نفع ایران رقم خورده است! وی چند روز پس از اعلام توافق وین در جلسه هیئت دولت با تشبیه مذاکرات هسته‌ای به مسابقه فوتبال گفت: در یک مسابقه و بازی فوتبال وقتی می‌گوییم برنده یا موفق شدیم، معنایش این است که سه گل زده و دو گل خورده‌ایم، حالا عده‌ای بگویند که می شد از فلان فرصت هم استفاده کرد و گل‌های بیشتری زد. باید دید که در مقابل چه تیمی بازی کرده‌ایم.
چند ماه پیش نیز یکی از روزنامه‌های زنجیره‌ای از قول یک به اصطلاح تحلیلگر درباره پیش‌بینی نتیجه مذاکرات هسته‌ای نوشته بود: قرار نیست در این مسابقه در نهایت دست دوطرف را بالا ببرند و بگویند هردو طرف برنده شده‌اند. برد ما فقط در آن است که گل کمتری بخوریم و بس!
حفظ فشار تحریم‌ها
«آدام زوبین» معاون موقت وزارت خزانه‌داری آمریکا در جلسه کسب رأی‌ اعتماد از کمیته امور بانکی مجلس سنا گفت: با همکاری متحدان، فشار تحریم علیه ایران را حفظ می‌کنیم.
زوبین افزود: محدودیت‌های بازرگانی بین ایران و آمریکا، به قوت خود باقی خواهند ماند.
وی در ادامه گفت: واشنگتن به اجرای تحریم‌های ضد ایرانی در زمینه‌های تروریسم، اشاعه موشکی و حقوق بشر ادامه خواهد داد.
معاون موقت وزارت خزانه‌داری آمریکا تاکید کرد: واشنگتن همکاری با اسرائیل، کشورهای اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس برای ادامه فشارهای تحریمی علیه ایران در زمینه‌های غیرهسته‌ای را ادامه خواهد داد.
به گزارش فارس،زوبین افزود: تحریم‌های ایران تا اندازه زیادی پابرجا می‌مانند.
وی در اظهاراتی گستاخانه گفت: هر کدام از بانک‌های ایرانی که از تخفیف تحریمی وفق سند برجام برخوردار می‌شوند، در صورت کشف شواهدی از حمایت از حزب‌الله لبنان و یا نیروهای سپاه قدس، مجدداً تحریم خواهند شد.
«آدام‌ زوبین» همچنین در«اندیشکده مطالعات سیاست خاور نزدیک واشنگتن» گفت: تحریم‌های سازمان ملل می‌تواند به سرعت و در صورت درخواست هر کدام از اعضای گروه کشورهای 1+5 برقرار شود.
وی مدعی شد: آسیب‌پذیری ذخایر ارز خارجی ایران در برابر تحریم‌های آتی بیشتر خواهد شد، نه کمتر.
تاکید بر محدودیت‌های موشکی قطعنامه 2231
به گزارش خبرگزاری‌ها، وبگاه آمریکایی «واشنگتن فری بیکن» در گزارشی نوشت: «جان کری» اخیرا نامه‌ای محرمانه به «مارکو روبیو» سناتور جمهوری‌خواه نوشته است.
در ادامه گزارش آمده است: از آنجایی که شورای امنیت از ایران درخواست کرده تا هیچ فعالیت مرتبط با موشک‌های بالستیک طراحی‌شده برای آنکه قادر به حمله تسلیحات هسته‌ای باشند، انجام ندهد، بنابراین انجام چنین فعالیت‌هایی مغایر با قطعنامه شورای امنیت بوده و موضوع جدی برای بررسی در شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد بود.
کری تاکید کرده است که قطعنامه اجازه نمی‌دهد که برنامه موشک‌های بالستیک ایران در آسایش باشد.
به گزارش تسنیم، سنای آمریکا روز پنج‌شنبه در آخرین روز فرصت 60 روزه کنگره برای اعلام نظر در مورد توافق هسته‌ای، بار دیگر برای بررسی برنامه جامع اقدام مشترک تشکیل جلسه داد و در نهایت برای سومین بار نتوانست طرح کفایت بررسی و رد برجام را تصویب کند.
با این حساب باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا امکان اجرای توافق، بدون آنکه نیازی به استفاده از حق وتو را داشته باشد، یافته است.
در همین حال، «پت تومی» سناتور جمهوری‌خواه گفت: هرگونه توافق هسته‌ای دولت کنونی آمریکا با ایران بدون تأیید سنا غیرقانونی است و رئیس‌جمهور بعدی تعهدی در قبال آن ندارد. وی افزود: موضوع هنوز تمام نشده است. ما هنوز در این باره به نتیجه نرسیدیم.
نتانیاهو: تلاشم علیه برجام، به روابط آمریکا و اسرائیل صدمه نزده است
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: تلاشم علیه برجام، به روابط آمریکا و اسرائیل صدمه نزده است؛ آمریکا بهترین دوست اسرائیل است. در همین حال، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری گفت: نخست‌وزیر اسرائیل 9 نوامبر (18 آبان) برای بررسی نحوه اجرای برجام و چگونگی مقابله با اقدامات خاورمیانه‌ای ایران به واشنگتن می‌رود.
ارنست مدعی شد: اجرایی کردن توافق هسته‌ای که موضوع رایزنی طرفین است، راهی برای مقابله با فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران خواهد بود.
همچنین المانیتور در گزارشی نوشت: دولت اوباما به زودی از تأسیس دفتری جدید برای هماهنگی‌ اجرای توافق هسته‌ای با ایران رونمایی می‌کند.
احتمال دیدار وزرای ایران و5+1در حاشیه اجلاس سازمان ملل
خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز در گزارشی اعلام کرد: «میخائیل اولیانوف» رئیس اداره کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد ممکن است وزرای خارجه ایران و گروه 1+5، بیست و هشتم سپتامبر (6 مهر) در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، درباره برنامه اقدام هسته‌ای ایران تبادل نظر کنند.
اولیانوف افزود: مسکو و تهران همه تلاش خود را می‌کنند تا به سرعت توافقنامه‌ای در زمینه خارج کردن اورانیوم غنی شده از ایران را امضا کنند.
وی در ادامه گفت: همکاری فشرده در زمینه (خارج کردن اورانیوم غنی شده از ایران) بین شرکت روس اتم روسیه و سازمان انرژی اتمی ایران ادامه دارد.
سومین شکست جمهوریخواهان در رد برجام
سنای آمریکا روز پنج‌شنبه در آخرین روز فرصت 60 روزه کنگره برای اعلام نظر در مورد توافق هسته‌ای، بار دیگر برای بررسی برنامه جامع اقدام مشترک تشکیل جلسه داد و در نهایت برای سومین بار نتوانست طرح کفایت بررسی و رد برجام را تصویب کند. با این حساب باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا امکان اجرای توافق، بدون آنکه نیازی به استفاده از حق وتو را داشته باشد، یافته است.
در این نشست ابتدا در مورد متمم پیشنهادی برای منوط شدن رفع تحریم‌های ایران به آزادی اتباع آمریکایی زندانی در ایران و همچنین به رسمیت شناختن اسرائیل، رأی‌گیری شد. این متمم را میچ مک‌کانل رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنا ارائه کرده بود.
در حالی که جمهوری‌خواهان در دو مرحله نتوانسته‌اند به 60 رأی لازم برای پایان بحث و رأی‌گیری در مورد برجام دست یابند، امیدوارند که با افزودن متمم به برجام، در مسیر اجرای آن مانع ایجاد کنند.
با این حال، دموکرات‌ها از همان ابتدا اعلام کرده‌ بودند که با این طرح مخالفت می‌کنند. حتی بن کاردین از معدود سناتورهای دموکرات که با برجام مخالفت کرده نیز گفته بود که به این متمم رأی منفی می‌دهد.
در پایان اظهارات سناتورها، همانطور که انتظار می‌رفت، دموکرات‌ها از تصویب متمم جلوگیری کردند. در رأی‌گیری روز پنجشنبه 53 سناتور رأی مثبت و 45 نفر هم رأی منفی دادند. برای تصویب این متمم به دست کم 60 رأی نیاز بود.
پس از رد این متمم، سنا برای سومین بار در مورد پایان بحث و تصویب طرح رد برجام رأی‌گیری کرد. این رأی‌گیری هم نیاز به 60 رأی موافق داشت، که نهایتا باز هم با شکست جمهوری‌خواهان به پایان رسید. در این رأی‌گیری 42 سناتور رأی مخالف داده و 56 نفر رأی مثبت دادند.
میچ مک‌کانل رهبر اکثریت اعلام کرده است که این رأی‌گیری آخرین رأی در مورد برجام است.
  • علی یوسفی

آمریکا: رفت و آمد هیئت‌های اروپایی به تهران نمایشی است

علی یوسفی | يكشنبه, ۲۲ شهریور ۱۳۹۴، ۰۹:۵۶ ق.ظ
آمریکا: رفت و آمد هیئت‌های اروپایی به تهران نمایشی است
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد رفت و آمد هیئت‌های اروپایی به ایران نمایشی است.
آلن ایر در گفت‌وگو با خبرگزاری اصلاح‌طلب ایلنا و درباره موضع واشنگتن در قبال حضور هیئت‌های سیاسی اروپایی در ایران و سفرهای اخیر آنها گفت: «با حضور هیئت‌های سیاسی اروپایی در ایران مشکلی نداریم. اما نباید فراموش کرد که تا زمانی که آژانس بین‌المللی انرژی‌ اتمی اجرای اقدام‌های مربوطه هسته‌ای توسط ایران را تأیید نکند، کاهش و نهایتا لغو تحریم‌های به اصطلاح هسته‌ای صورت نخواهد گرفت و تحریم‌های موجود (و اجرای آن) سرجای خود باقی خواهد ماند.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره چشم‌انداز رابطه ایران و آمریکا و این که آیا امکان بازگشایی سفارت دو کشور وجود دارد یا خیر، گفت: «معتقدم چنین مسئله‌ای- حداقل برای من- قابل تصور نیست. بنا به اظهارات بعضی از مقام‌های بلندپایه جمهوری اسلامی ایران که آمریکا را دشمن شماره یک ملت می‌خوانند، اشتیاق چندانی برای بهبود روابط در هیئت حاکمه ایران یافت نمی‌شود. از این رو حل مسئله‌ برنامه هسته‌ای ایران را الزاما مقدمه از سرگیری روابط دو جانبه نمی‌دانم و در حال حاضر بازگشایی سفارت‌ها مطرح نیست.»
  • علی یوسفی

بحران مصنوعی در معیشت مردم جاده صاف‌کن برجام

علی یوسفی | يكشنبه, ۲۲ شهریور ۱۳۹۴، ۰۹:۵۴ ق.ظ

ایجاد انتظارات عمومی فراوان در جامعه برای روزهای پس از توافق هسته‌ای، شرایطی را پدید آورد که دولتمردان را وادار کرد در مراحل مختلف و متعدد نسبت به این انتظارات واکنش نشان داده و تاثیر آن بر معیشت مردم را از اساس نفی کنند!

یکی از اصلی‌ترین راهکارهای استکبار  برای مقابله با ملت‌های مستقل جهان، القاء نیازهای مصنوعی، تمرکز و پررنگ‌کردن نیازهای واقعی و در یک کلام افزایش انتظارات عمومی از حاکمیت است. تا بدین‌وسیله حاکمیت را بین دوگانه «ایستادگی» یا «کوتاه آمدن» قرار دهد. همین جریان سپس با به صف کردن لشگر رسانه‌های اجاره‌ای و کودتاگران شبکه‌های اجتماعی، جامعه را به انتخاب گزینه سوم با هدف به دست آوردن «زندگی بهتر» سوق می‌دهد.
در شکل‌گیری چنین فرآیندی دو عامل، نقش محوری و اساسی دارد و بدون آن امکان رخ دادن چنین اتفاقی وجود ندارد. نخست ناکارآمدی مسئولان اقتصادی و نفوذ جریان رانت‌خوار در بدنه مدیریتی اقتصاد و سپس نفوذ غربگرایان در بدنه اقتصادی و رسانه‌ای. هر یک از این 2 عنصر ویژگی‌ها و اقتضائات خاص خود را دارد که در این گزارش آنها را مرور می‌کنیم:
 ناکارآمدها به صف!
سال‌های آغازین دهه هفتاد و در هنگامی که کشور درگیر هیچ یک از تحریم‌های کنونی نبود، طبقه مدیریتی در کشور شکل گرفت که آثار شوم و سوءمدیریتی آنها کماکان بر کشور سایه افکنده است. «سیستم کارگزارانی» همان سیستمی است که مردم به سادگی آن را فراموش نمی‌کنند. در آن سال‌ها و بدون هیچ تحریمی، تورم به بالای 50 درصد رسید و جمع زیادی از مردم از هستی ساقط شدند. تئوری آنها تنها یک کلام بود و آن چیزی نبود جز «تعدیل اقتصادی» که در قاموس کارگزاران هیچ ترجمه و تفسیری نداشت جز گران کردن همه کالاها و خدمات! براساس سیاست‌های تعدیل اقتصادی در دوره اول سازندگی، چنان نرخ کالاها و خدمات بالا رفت که حتی رئیس‌جمهور وقت رسما اعلام کرد: له شدن عده‌ای زیر چرخ توسعه طبیعی است!
دو دهه پس از آن روزگار، بار دیگر همان عوامل و مجریان اقتصادی با همان نگاه و روش مناصب اقتصادی را در دست دارند و همان تئوری را در همه شئون با عنوان‌های مختلف و فریبنده دنبال می‌کنند.
* رانت می‌خورم، پس هستم!
ویژگی‌ مهم چنین سیستمی، شکل‌گیری طبقه رانت‌خوار و مهمانان همیشگی بر سر سفره بیت‌المال است ده‌ها موسسه، بانک، شرکت و... ظاهرا خصوصی و باطنا تا بن دندان وابسته به بیت‌المال، یادگار آن دوران است که با بسترسازی قانونی و بهره‌گیری از منافذ و زوایای مغفول قانونی، کماکان مشغول ارتزاق از بیت‌المال هستند.
این جریان و عقبه اقتصادی و سیاسی آن، با آن‌که بهتر از هرکسی می‌دانند که بدون دست کردن در جیب مردم دوام و بقایی ندارند، ژست بخش خصوصی را گرفته و هر از گاهی از وجود «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد دستوری» شکوه و شکایت می‌کنند و خود را نماد و مظهر اقتصاد آزاد می‌دانند.
علامت مهم این جریان نفوذ در مراکز مهم تصمیم‌گیری اقتصادی و اجرایی کشور، همزمان با فعالیت‌های گسترده اقتصادی و ثروت‌اندوزی‌های افسانه‌ای است که به خوبی حکایت از آن دارد که عده‌ای از یکسو سیاست‌گذارند و از دیگر سو، هدف سیاست‌گذاری! به این معنی که مثلا وزارتخانه‌ای برای فعالان بخش خاصی از اقتصاد سیاست‌گذاری می‌کند، در حالی که شخص وزیر یا اطرافیان او، همان فعالان اقتصادی مورد نظر هستند! نتیجه چنین تصمیم‌سازی و سیاستگذاری، ناگفته پیداست.
 مردم تماشاچی می‌شوند
خروجی چنین فرایندی کاملا قابل پیش‌بینی است. سهم مهمی از ثروت جامعه در اختیار  بخش کوچک رانت‌خوار قرار می‌گیرد و از آنجا که ثروت و منابع آن محدود و سیاستگذاری همان میزان محدود هم در اختیار دست‌های پنهان و آشکار پیش گفته است، طبیعی است که در اندک زمانی، مردم به تماشاچی عرصه اقتصاد تبدیل می‌شوند و سهم آنها از آن همه ثروت ملی، تماشای سفره رنگین رانت‌خواران می‌شود و امید به اشتغال و رقابت در فضایی سالم و رقابتی از دل‌ها رخت می‌بندد.  مهم‌ترین عنصری که در چنین فرایندی در اختیار مهمانان ناخوانده سفره بیت‌المال قرار می‌گیرد، «گلوگاه‌های پولی» است. ایجاد ده‌ها بانک و مؤسسه مالی اعتباری توسط جریان مذکور و  بلوکه کردن هزاران میلیارد تومان ثروت ملی در آنها و محتاج کردن مردم و صنایع و کشاورزی به یک ریال آن، علامت مهم و پیام روشنی از سوی آن جریان به جامعه است که؛ «اگر می‌خواهیدحیات اقتصادی داشته باشید، راهی ندارید جز اینکه از مجرای سیستم‌های ما عبور کنید»! این فرایند یک نتیجه دارد و آن چیزی نیست جز «نارضایتی عمومی».
 شومن‌ها وارد می‌شوند!
حل مشکلات اقتصادی جامعه و برطرف کردن نارضایتی عمومی، تنها و تنها دو راه دارد و آن عبارتست از اولاً کوتاه کردن دست رانت‌خوارها و ثانیاً برنامه‌ریزی برای اقتصاد درون‌زا. اما چون جریان شکل‌گرفته، حیات خود را مدیون رانت دانسته و هیچ برنامه‌ای هم برای تغییر وضع موجود نداشته و اساساً اعتقادی به اقتصاد درون‌زا ندارد، علامتی به جامعه می‌دهد که در بدو امر برای مردم انقلابی و مسلمان قابل پذیرش نیست. فلش همه حرف‌ها و سخن‌های آنها، تنها و تنها یک مقصد و یک نقطه در جغرافیای عالم را نشان می‌دهد و آن غرب است! قطب نمای آنها، سال‌هاست از کار افتاده بر روی غرب قفل شده است. اما رفتن به سوی غرب 2 مشکل دارد، نخست مقاومت مردم و سپس ناز کردن غرب برای پشیمانی کامل ما از آنچه به برکت انقلاب اسلامی به‌دست آورده‌ایم. مردم نشان داده‌اند که در برابر هر جور فشار دشمن مقاومت کرده و حاضر نیستند انقلاب را با نان عوض کنند. در چنین شرایطی است که آخرین حربه برای تسلیم بکار گرفته می‌شود.
 بحران‌های مصنوعی
 در معیشت مردم
تجربه سالیان طولانی بحران‌سازان و آنان که دسترسی به گلوگاه‌های اقتصادی و بانکی دارند، آنها را به خوبی در این فن ماهر و توانمند کرده و خباثت ذاتی آنها نیز زمینه را برای هر کاری فراهم می‌کند. سال‌ها قبل و پیش از شکل‌گیری نخستین بحران مسکن در نیمه دهه هشتاد، یک مقام ارشد بانک خصوصی... در واکنش به مصوبه کاهش نرخ سود، در جمع محدودی گفته بود: «ما هرگز به کاهش سود تن نمی‌دهیم» و برابر این پرسش که پس چگونه به‌عنوان بانک به حیات اقتصادی خود ادامه می‌دهید گفته بود: «مؤسسات و شرکت‌هایی در حوزه مسکن ثبت می‌کنیم و پول‌مان را به آنها می‌دهیم. اینگونه هم نگران کاهش ارزش پولمان نیستیم و هم با سرمایه‌ای که به بازار دلالی مسکن تزریق می‌کنیم، نبض این بازار مهم را در دست می‌گیریم و از آن به عنوان حربه‌ای علیه دولت (وقت) استفاده می‌کنیم»! تنها 9 ماه بعد از این سخنان بود که طوفان تورمی، مسکن را در هم نوردید و مستأجران را ناامید کرد. در سال‌های آغازین دهه 90 نیز همین جریان اقتصادی- سیاسی در ماجرای ارز و سکه به بحران سازی وسیع پرداخت و بر روی موج خطاهای دولت وقت سوار شد و با تزریق صدها میلیارد تومان به بازار پرتلاطم دلار، ثروت مردم را به یک‌سوم ارزش خود تنزل داد! ترازنامه یک بانک خصوصی نشان می‌دهد که آن بانک در سال 91 با سرمایه 1300 میلیارد تومانی، 11 هزار میلیارد تومان سود کرده است! یعنی همه آن بحران ساخته و پرداخته جریانی است که از قضا بیشترین سود را از نابودی اقتصاد ملی و سرمایه مردم بدست آورد. اما در برجام و توافق هسته‌ای وضع پیچیده‌تر است. مردمی که برجام را نخوانده‌اند و دلشان به وعده‌های دولتمردان خوش است، انتظار گشایش سریع اقتصادی را دارند. دولتمردان بهتر از هر کسی می‌دانند که چنین اتفاقی نمی‌افتد. آنها که دلشان به حال کشور می‌سوزد، می‌دانند که برجام نه تنها برای ملت منفعتی ندارد، بلکه آنچه داشته‌اند را نیز از آنها می‌گیرد. پس طبیعی است که در برابر پذیرش برجام به روشنگری بپردازند. هر چند با تندی و تهدید مقامات دولتی و شخص رئیس جمهور مواجه شوند که؛ «نخواهم گذاشت عده‌ای افراطی امید مردم را، ناامید کنند»! بنابراین باز هم همان جریان خزنده بحران‌ساز وارد معرکه شده و با ایجاد چند بحران ساختگی این آدرس غلط را به جامعه می‌دهد که؛ برای عبور از این بحران‌ها، چاره‌ای جز کنار آمدن با آمریکا و پذیرش برجام نداریم»!
به این نمونه‌ها دقت کنید:
 بورس سرگردان کوچه توافق
از آغاز به کار دولت یازدهم تاکنون و علی‌رغم دعوت صریح و مستقیم شخص رئیس جمهور و وزیر اقتصاد به حضور و سرمایه‌گذاری مردم در بورس، سقوط‌های فاجعه‌بار و سونامی‌های پی‌درپی، بورس را در هم کوبیده است و صدها هزار میلیارد تومان از ثروت سهامداران بورس نابود شده است. یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که سرمایه سهامداران به کمتر از یک سوم یا یک چهارم کاهش پیدا کرده و هیچ مقام دولتی هم حاضر به یک عذرخواهی ساده از مردم نیست. در حالی که اینگونه القاء می‌شد که انجام توافق، بورس را به روزهای اوج برمی‌گرداند، پس از توافق هم شاهد ریزش شاخص‌ها بودیم. عده‌ای معتقدند دولت می‌تواند با نقش‌آفرینی و اعمال مدیریت هوشمند، این وضع را سروسامان داده و از زیان بیشتر مردم جلوگیری کند، اما ظاهراً دلایلی پنهان(!) مانع این اقدام است!
 مراسم سوگواری یارانه‌ای!
دو مقام ارشد دولتی یعنی وزرای نفت و اقتصاد، پرداخت یارانه به مردم را مصیبت عظما و شب‌عزا اعلام کردند! صرف‌نظر از اینکه این سخنان چقدر با کرامت مردم سازگار است، کسی به این نکات بدیهی پاسخ نمی‌دهد که چرا دولت حاضر به اجرای قانون در این عرصه و حذف ثروتمندان از گردونه یارانه‌بگیران نیست!؟ جز این است که به اقرار برخی مسئولان میانی نگرانی از دست‌دادن رأی مردم در انتخابات پیش روی، مانع اجرای این قانون است!؟ از دیگر سو چرا دولتمردان درباره اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها حقیقت دیگر را که همانا سود حاصله از این قانون برای دولت است را نمی‌گویند؟! به این معنی که دولت از آزاد شدن قیمت حامل‌های انرژی (مثلاً فروش بنزین یک هزار تومانی که در ابتدای دولت 400 تومان بود) سودی تقریباً 2 برابر آنچه به مردم می‌دهد را بدست می‌آورد! با این همه، ضمن کتمان حقایق از مردم و نیز ایستادگی در برابر قانون، دائما به مردم‌ گرا داده می‌شود که مسئله یارانه‌ها، بحران مهم دولت در بحث اقتصاد است و ادامه این وضع ممکن نیست و...!
 ارز، مهره همیشگی بازیگران
بحران مصنوعی دیگری که بحران‌سازان برای وادار کردن مردم به تسلیم در برابر غرب ایجاد کرده‌اند،  بحران ارز است. در حالی که براساس وعده‌های داده شده و براساس منطق مذاکراتی دولتمردان، حصول توافق باید به کاهش بهای نرخ دلار می‌انجامید، اما در نهایت تعجب شاهد آنیم که نه تنها چنین نشد، بلکه ارز روز به روز گران‌تر هم شد! این دو دلیل دارد نخست آنکه ثروت رانت‌خوارها و جیره‌خواران آنها نباید تحت تاثیر کاهش نرخ ارز کاهش یابد و دیگر اینکه جامعه باید به مرز اضطرار و مجبور شدن برای پذیرش برجام برسد. از هم‌اکنون قابل پیش‌بینی است که اگر مجلس شورای اسلامی بخواهد بصورت جدی، علمی و با نگاه حفظ منافع ملی برجام را بررسی کند و به سمت رد آن و یا مقید کردن آن حرکت کند، همین جریان برای وادار کردن نظام به تسلیم، نرخ دلار را به سرعت بالا می‌برد و در جریان معیشت مردم اخلال ایجاد می‌کند.
ماحصل این بحث آنکه کاملا آشکار است که عده‌ای معیشت مردم را گروگان توافق هسته‌ای گرفته‌اند و هر صدای مخالفی را با ایجاد نوسان در زندگی مردم پاسخ می‌دهند و مردم را و زندگی و حیات اقتصادی آنها را سپر اهداف حزبی و جناحی و انتخاباتی خود کرده‌اند. در این بین بسته بودن چشم‌های نهادهای امنیتی و نظارتی و سکوت دستگاه قضایی در برابر این رفتار فاجعه‌آفرین قابل تأمل و عجیب است.
  • علی یوسفی

ایران بدون بمب هم اسرائیل را نابود می‌کند

علی یوسفی | دوشنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۴، ۰۳:۴۱ ب.ظ
رادیو سراسری رژیم صهیونیستی در گزارشی تاکید کرد: رهبر ایران بدون بمب هم اسرائیل را نابود می‌کند.

پایگاه خبری رادیو سراسری رژیم صهیونیستی موسوم به شبکه هفت (ArutzSheva)در گزارشی اعلام کرد: ایران با سیاست‌هایی که انجام می‌دهد به خوبی روحیه ضداسرائیلی را گسترش می‌دهد و به دنبال انزوای اسرائیل است.
در ادامه گزارش آمده است: ایران به خوبی دو بازی را دنبال می‌کند که اولی عبارت است از اینکه اسرائیل همچنان نگران و بلاتکلیف بماند و بازی دوم این است که نظریه عمومی را در جهان به وجود بیاورد مبنی بر اینکه اسرائیل مستحق مرگ است.
به گزارش جام نیوز، این پایگاه خبری افزود: رهبر ایران بدون بمب هم اسرائیل را نابود می‌کند.
رادیو سراسری رژیم صهیونیستی تاکید کرد: مطمئنا برای ایران، نابودی اسرائیل تنها با دو یا سه و در نهایت 4 بمب حاصل خواهد شد.
چیزی که مشخص است این است که ایران در حقیقت به دنبال بمباران اسرائیل نیست، اما با بارش تنفر و نگرانی کار خود را می‌کند و همین نیز کافی است و با همین روند عملیات خود را نهایی خواهد کرد.
 لغو بررسی «برجام» در کنگره، مغایر شئون دموکراسی است
«هری رید»، رهبر دموکرات‌های مجلس سنا، روز شنبه در بیانیه‌ای به طور ضمنی تأیید کرد در صورت کسب 41 رأی لازم از سوی قانونگذاران این حزب از یک ترفند قانونی که رأی‌گیری درباره «برجام» را عملاً لغو می‌کند استفاده خواهد کرد.
مطابق این ترفند، در صورتی که تعداد نمایندگان دموکرات حامی «برجام» به 41 نفر برسد، رهبر دموکرات‌های سنا می‌تواند دستوری را صادر کند که به موجب آن نمایندگان دموکرات با اطناب تعمدی بحث درباره آن، تا زمان سر رسید مهلت قانونی رأی‌گیری، عملاً رأی‌گیری درباره قطعنامه ابطال «برجام» را غیرممکن می‌کنند.
جمهوری‌خواهان استفاده از این ترفند، در شرایطی که مجلس سنا، چند ماه پیشتر با 98 رأی موافق و تنها 1 رأی مخالف حکم به نظارت استصوابی کنگره بر توافق هسته‌ای ایران داده را مغایر با شئون دموکراسی می‌دانند.
به گزارش فارس،از میان 46 نماینده دموکرات مجلس سنا اکنون 38 نفر از «برجام» حمایت و 3 نفر با آن مخالفت کرده‌اند. 5 قانونگذار دموکرات دیگر هنوز تصمیم خود را در این باره اعلام نکرده‌اند.
نمایندگان کنگره آمریکا به موجب قانون موسوم به «بازبینی توافق هسته‌ای در کنگره» که در اردیبهشت‌ماه سال جاری به امضای باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا رسید از حق نظارت استصوابی بر سند پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 برخوردار شده‌اند.
اوباما اعلام کرده مصوبه احتمالی نمایندگان کنگره در رد «برجام» را به موجب اختیاراتش وتو خواهد کرد. دو مجلس آمریکا (مجلس نمایندگان و سنا) در صورت کسب دو سوم آرا می‌توانند وتوی اوباما را باطل کنند.
مجلس سنا با اعلام حمایت 38 سناتور و گذر از 34 نماینده مورد نیاز برای تضمین ماندگاری وتوی اوباما در برابر رد احتمالی توافق هسته‌ای اکنون به حمایت 3 سناتور دیگر برای استفاده احتمالی از ترفند «فیلی‌باستر» نیاز دارد.
 هشدارهای هجوآمیز نامزدهای جمهوری‌خواه
نشریه آمریکایی هیل در گزارشی نوشت: اظهار نظرهای جنجالی و هشدارهای هجوآمیز نامزدهای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری و سخنرانی نتانیاهو در کنگره، رای مثبت کنگره به توافق را تقویت کرد.
  • علی یوسفی

منابع بلوکه شده 400 میلیارد دلار ، بدرد بخور فقط 20 میلیارد دلار

علی یوسفی | دوشنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۴، ۰۳:۳۷ ب.ظ
مدیرعامل سازمان حسابرسی با بیان اینکه کل پول بلوکه شده قابل استفاده برای دولت 20میلیارد دلار است، گفت: 20درصد از این رقم یعنی 4 میلیارد دلار نیز سهم صندوق توسعه ملی است.

اکبر سهیلی‌پور دیروز در پاسخ به فارس مبنی بر اینکه سهم دولت از صندوق توسعه ملی و پول‌های بلوکه شده چه میزان است، اظهار داشت: تمام پول‌های ایران که در خارج از کشور، پول دولت نیست و آمارهایی که گفته می‌شود هر کدام می‌تواند بر اساس تعریف حقوقی درست باشد و حتی اگر این منابع 400 میلیارد دلار هم گفته شود، دروغ نیست.
وی تاکید کرد: شخصیت حقوقی دولت و شرکت‌های دولتی از یکدیگر جدا است و برخی شرکت‌های دولتی منابعی خارج از کشوردارند که وابسته به دولت است بخشی از این منابع مربوط به بانک مرکزی بوده و بخشی مستقیم متعلق به دولت است.
رئیس سازمان حسابرسی افزود: اگر بگوییم زیر 20 میلیارد دلار پول بلوکه شده برای دولت داریم که به‌درد بخور است، صحیح است. این رقم برای دولت قابل استفاده خواهد بود و از محل نفت فروخته شده است، در صورتی که منابع آن به داخل کشور بیاید سهم صندوق توسعه ملی و وزارت نفت توسط بانک مرکزی محاسبه و تقسیم می‌شود، اما بخشی از پول به داخل نیامده ولی دولت منابع آن را استفاده کرده و دیگر جزو منابع دولت محسوب نمی‌شود.
وی یادآور شد: از حدود 20میلیارد دلار پول بلوکه شده در خارج کشور، 20 درصد آن سهم صندوق توسعه ملی است.
سهیلی‌پور در پاسخ به اینکه بدهی دولت به بانک‌ها چه میزان است، گفت: قانونگذار در قانون رفع موانع تولید حسابرسی بدهی‌ها را به سازمان حسابرسی سپرده و بخش عمده بدهی‌های دولت به بانک‌ها در سال 92، بالغ بر 360 هزار میلیارد ریال بوده است. همچنین تسهیلاتی از حساب ذخیره ارزی پرداخت شده که مانده آن حدود 200 هزار میلیارد ریال است. پس از وصول آن توسط بانک‌ها تعیین تکلیف خواهد شد که پای بدهی دولت گذاشته می‌شود و یا به حساب ذخیره ارزی خواهد رفت.
مدیرعامل سازمان حسابرسی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از بدهی‌های دولت وجود ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر واحدی برای تعیین بدهی‌های دولت ایجاد شده و بعد از آن بدهی‌ها شناسایی و در دفاتر مشخص خواهد شد.عضو هیئت نظارت بر صندوق توسعه ملی در پاسخ به اینکه تاکنون در حسابرسی‌ها چه تخلفاتی کشف شده است، عنوان کرد: گاهی اوقات سوء جریان‌هایی در حسابرسی‌ها مشاهده می‌شود و برای مثال جریان امیرمنصور آریا را دو سال قبل از آن گوشزد کرده بودیم، اکنون موضوع پدیده شاندیز در حال بررسی است و همچنین به موضوع بیمه توسعه ورود کرده‌ایم. در ایران حسابرسی تقلب جدا از حسابرسی مالی است و حسابرسی تقلب در کشور وجود ندارد.
سهیلی‌پور با بیان اینکه 450 هزار شرکت در کشور وجود دارد، یادآور شد: 90 درصد این شرکت‌ها باید حسابرسی شوند، اکنون از این میزان 27 هزار مورد حسابرسی می‌شود که 15 درصد آنها را دربر می‌گیرد.
وی در مورد دارایی‌های حسابرسی شده شرکت‌ها اعم از دولتی و خصوصی گفت: این رقم بالغ بر 19 میلیون و 852 هزار میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: در ایران به ازای هر یک میلیون نفر 277 شعبه بانک وجود دارد و 20 هزار شعبه بانک در کل کشور داریم که به علت زیاد بودن تعداد آنها منابع حبس می‌شود و دست افراد برای عملیات باز است، بنابراین اقدامات زیادی شده تا سیستم بانکی به سمت IT برود و کنترل‌ها قوی‌تر شود.
مدیرعامل سازمان حسابرسی در مورد 5/3 میلیارد دلار نفتی که به یک شرکت اماراتی فروخته شده است، گفت: این نفتی که فروخته شده به اسم شرکت بوده و نام آن اینوک است.
  • علی یوسفی

هدیه ویژه رهبر معظم انقلاب به «آرمیتا» در مراسم جشن تکلیف

علی یوسفی | دوشنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۴، ۰۳:۳۴ ب.ظ
جشن تکلیف آرمیتا رضایی‌نژاد صبح دیروز درحالی در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شد که رهبر معظم انقلاب برای آرمیتا هدیه ویژه‌ای فرستادند.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد صبح دیروز مراسم جشن تکلیف آرمیتا فرزند شهید هسته‌ای داریوش رضایی‌نژاد در تالار شهر مشهد با حضور فعالان فرهنگی مشهد و اعضای شورای شهر مشهد برگزار شد.
این مراسم درحالی برگزار شد که آرمیتا در کنار مضجع شریف رضوی به سن تکلیف رسید.
رهبر معظم انقلاب برای جشن تکلیف آرمیتا رضایی‌نژاد یک جلد قرآن کریم به همراه یک عدد چفیه به وی اهدا کردند.
تقریظ رهبر معظم انقلاب بر قرآن اهدایی به جشن تکلیف آرمیتا بدین شرح است:

بسمه تعالی

جشن تکلیف بر آرمیتای عزیز مبارک باد. امید است در پرتو قرآن خوشبخت و در راه آرمان‌های قرآنی ثابت‌قدم باشد.
ان‌شاءالله

سید صولت مرتضوی شهردار مشهد نیز با اهدای مجموعه سجاده و چادر نماز به این فرزند شهید هسته‌ای بر تداوم و ادامه راه شهدا تأکید کرد و گفت: عزت و افتخار امروز ایران اسلامی مرهون مجاهدت‌ها و تلاش‌های شهیدانی همچون رضایی‌نژاد و سایر رزمندگانی است که با اهدای جان خود برای این کشور عزت به ارمغان آوردند.
شهید داریوش رضایی‌نژاد یکی از شهدای هسته‌ای است که در تاریخ یکم مرداد ماه سال 90 توسط مزدوران سرویس‌های جاسوسی به شهادت رسید.
  • علی یوسفی